Jumaat, 19 Ogos 2016

LAWATAN PENANDAARASAN EKSA DARI IKTBN PAGOH

 
 
SERI ISKANDAR, 18 OGOS 2016 - Institut Kemahiran Belia Negara Seri Iskandar telah menerima lawatan penandaarasan Ekosistem Kondusif Sektor Awam (EKSA) dari Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara Pagoh pada 18 Ogos 2016 bertempat di Bilik Mesyuarat Utama. Lawatan Penandaarasan ini diketuai oleh En. Mohd Yusuff Bin Gundei bersama 5 kakitangan dan turut hadir sama En. Amir-Kharul Bin Daud, Timbalan Pengarah, Bahagian Pengurusan Latihan bersama Jawatankuasa Induk EKSA.
 
Majlis diteruskan dengan sesi taklimat pengenalan dan pelaksanaan EKSA yang disampaikan oleh En. Raja Muadzam Syah B. Raja Mohd Noor di bawah Jawatankuasa Latihan. Tujuan utama lawatan ini adalah untuk meninjau dan berkongsi idea mengenai pelaksanaan amalan EKSA  di sini serta maklumat mengenai EKSA yang bakal diperolehi hasil lawatan tersebut terutama berkaita projek-projek inovasi yang dibangunkan dan digunapakai.
 
Di akhir program ini, para delegasi ini telah di bawa melawat sekitar bahagian dan unit bagi melihat serta suasana sebenar pelaksanaan amalan EKSA di sini. Diharapkan dengan lawatan ini dapat sedikit sebanyak para delegasi menimba pengalaman dan pengetahuan dalam usaha pelaksanaan EKSA di pejabat mereka kelak.
 

 
 
Lawatan di Makmal

 
Di pejabat Jabatan Pengajian Umum

 
En. Kishore Kumar sedang memberi maklumat EKSA

 
 
Lobi pejabat pengajar Bahagian Elektronik Industri

 
 
Di Makmal Multimedia Pengarangan

 
Lobi Pejabat Asrama Tun Fatimah

 
Ruang Pejabat Penyelia Asrama

 
Stor simpanan bahan mentah dewan makan


Sesi bergambar bersama AJK Induk EKSA 

 
Penyampaian cenderahati kepada wakil IKTBN Pagoh oleh En. Amir-Kharul Bin Daud, Koordinato EKSA IKBN Seri Iskandar