Jumaat, 30 Mac 2012

AUDIT AMALAN 5S OLEH PIHAK MPC DI ASRAMA


29.3.2012 - Pegawai Audit dari pihak MPC telah hadir ke Institut Kemahiran Belia Negara Sesi Iskandar pada 29.3.2012 bagi tujuan pensijilan amalan 5S di kawasan asrama lelaki dan perempuan. Sebelum itu, sesi taklimat telah diadakan di Bilik Mesyuarat yang dihadiri oleh Timbalan Pengarah, Bahagian Pengurusan Latihan, En. Amir-Kharul Bin Daud bersama semua Jawatankuasa Induk Amalan 5S. Taklimat telah dipersembahkan oleh Pn.Nur Ishah Bin Ishak selaku Ahli Jawatankuasa Latihan kepada wakil audit dari pihak MPC mengenai pelaksanaan dan dokumentasi. 


Pegawai Audit telah di bawa ke tempat stor penyimpanan peralatan sukan dan rekreasi di asrama perempuan. 


Pegawai Audit telah memberi penjelasan dan komen di kawasan stor peralatan sukan dan rekreasi di asrama lelaki.


Pegawai Audit sedang memeriksa dan melihat pelaksanaan amalan 5S di Asrama Lelaki.


Pegawai Audit telah dibawa ke dalam bilik asrama lelalki bagi melihat dan pemeriksaan pelaksanaan amalan 5S dibuat.


Selesai membuat pemeriksaan dan peninjauan suasana di kawasan asrama lelaki dan perempuan, satu sesi pembentangan keputusan audit telah diadakan di mana semua Ahli Jawatankuasa Induk 5S hadir bersama Timbalan Pengarah, Bahagian Pengurusan Latihan, En. Amir-Kharul Bin Daud dan Timbalan Pengarah, Bahagian Hal Ehwal Pelajar, En. Mohd Adzlee Lee.  


Selesai pembentangan keputusan audit, sesi bergambar bersama pegawai audit dari pihak MPC serta Ahli  Jawatankuasa Amalan 5S