Selasa, 17 Januari 2012

LAWATAN PENANDAARASAN 5S OLEH SEK.MEN.VOKASIONAL SERI ISKANDAR, PERAK


17 JANUARI 2012 - Sekolah Menengah Vokasional Seri Iskandar, Perak telah mengadakan lawatan rasmi ke Institut Kemahiran Belia Negera Seri Iskandar bagi tujuan lawatan penandaarasan persekitaran berkualiti amalan 5S pada 16 Januari 2012 bertempat di Bilik Mesyuarat jam 10.00 pagi. Satu sesi taklimat pengenalan amalan 5S diadakan yang mana ianya telah disampaikan oleh Tn. Hj. Abdul Rahim Bin Basri selaku Jawatankuasa Latihan ( 5S ). Lawatan ini turut disertai Penolong Kanan, Kokurikulum iaitu Pn. Zahalida Bt. Aziz bersama pegawai dan kakitangan seramai 18 orang. Tuan Pengarah, En. Muzkhairil Bin Muhamad diiringi Timbalan Pengarah, Bahagian Pengurusan Latihan ( Kemahiran ) En. Amir-Kharul Bin Daud bersama Timbalan Pengarah, Bahagian Hal Ehwal Pelajar En. Mohd Adzlee Lee serta Jawatankuasa Induk ( 5S ) turut terlibat sama dalam sesi lawatan ini. Para tetamu telah di bawa melawat ke beberapa bahagian dan sektor seperti Bahagian Pentadbiran Dan Kewangan, Unit Stor dan sektor 5 yang merupakan sektor yang banyak menerima penganugerahan amalan 5S. Sesi bergambar para tetamu bersama Jawatankuasa Induk Amalan 5S telah diadakan di ruang legar utama Bahagian Pentadbiran Dan Kewangan.


Para tetamu di bawa melawat ke Bahagian Pentadbiran dan Kewangan pelaksanaan amalan 5S yang diamalkan sambil mengambil gambar sebagai panduan dan rujukan.


Peserta lawatan di bawa ke Perpustakaan bagi melihat suasana pelaksanaan amalan 5S dijalankan.


Para tetamu sedang meninjau pelaksanaan amalan 5S di makmal Elektronik Industri. 

 

Peserta lawatan di bawa ke  unit stor pusat  untuk melihat pelaksanaan amalan 5S.


Para peserta di bawa ke Unit Pengajian Umum yang merupakan unit yang banyak memperolehi anugerah amalan 5S.


Para tetamu berkesempatan mengambil gambar bersama Tuan Pengarah, En. Muzkhairil Bin Muhamad bersama Ahli Jawatankuasa Induk Amalan 5S.